Wist je dat paksoi tot een van de gezondste groenten behoort?
Het zit vol vitamine A, C, K, foliumzuur, B5 en B6. Verder is paksoi rijk aan de mineralen calcium en ijzer en bevat deze bladgroente verder mangaan, fosfor, kalium en magnesium.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 g wortel
- 0,5 st paksoi
- 1 rode peper
- 0,5 bosje bosui|
- 170 g mie
- 200 g kiproerbakreepjes
- 1 teelepel five spices
- 1 eetlepel bakolie
- 1 eetlepel ketjap
- zout en peper naar smaak
De paksoi behoudt dankzij het wokken veel vitamines en krijgt een lekkere bite!
Bereidingswijze
Schil de wortels en snijd in reepjes of plakjes. Verwijder de onderkant van de paksoi, was deze en snijd in dunne reepjes. Scheid hierbij het witte en het groene gedeelte van de paksoi. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd vervolgens in dunne halve ringen. Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes.
Breng een pan met water aan de kook en kook de mie in 6 minuten al dente. Giet het water af en zet apart.
Verwarm de bakolie in een ruime (wok)pan en schroei de kipreepjes dicht. Voeg daarna de wortel, rode peper en five spices toe en bak 4 minuten mee. Voeg vervolgens het witte gedeelte van de paksoi toe en bak deze 3 minuten mee.
Schep de mie, bosui, paksoigroen en ketjap door het gerecht en warm alles goed door.
Tip
Voor een pittigere stir fry laat je de zaadjes van de rode peper zitten.
Bron: www.ekomenu.nl/stir-fry.html