Een beetje verwend worden met dit heerlijke fruit heb je wel verdiend. De kwark die erin zit kun je goed gebruiken voor de borstvoeding en de noten blijven belangrijk voor jou.
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 1 grote banaan
- 2 eetlepels magere kwark
- 1/2 sinaasappel
- 25 gr ongezouten gehakte hazelnoten
- citroensap
- 4 verse abrikozen
- 1 eetlepel magere yoghurt
Bereidingswijze
Trek de schil van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in stukjes. Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Schep de abrikozen, bananen en nootjes voorzichtig door elkaar.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Roer een sausje van 1,5 eetlepel sinaasappelsap, 1/2 eetlepel sinaasappelrasp, de yoghurt en de kwark.
Verdeel de vruchten over twee coupes of borden en verdeel de saus erover.
Bron: www.veggipedia.nl/consumenten/recepten/603