Pilav kent in ieder land zijn eigen variant. In Nederland bereiden wij pilav vaak als een eenpansgerecht met paprika, kip en perzik in een tomatensaus. Een heerlijk zoet-hartig gerecht!
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 125 tomaat
- 2 uiten
- 1 blikje tomatenpuree
- 0,5 pot perzikken, licht gezoet
- 2 knoflookteentje
- 130 gr volkoren basmatirijst
- 200 gr kiproerbakreepjes/filet
- 2 eetlepel bakolie
- zout en peper naar smaak
- paprikapoeder naar smaak
- gedroogde peterselie naar smaak
- ketjap naar smaak
- 100 ml water
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en kook hierin de rijst in 12 minuten gaar. Giet af en laat afgedekt nagaren. Pel en snijd de ui en knoflook klein. Was en snijd de paprika’s in stukken.
Doe een scheutje bakolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg kipfilet en paprika toe en roerbak op een hoog vuur (3-4 minuten). Roer dan de tomatenpuree erdoor en giet het sap van de perziken erbij, samen met ongeveer 100 ml water. Breng op smaak met ketjap, paprikapoeder, peterselie, zout en peper. Laat dit op een laag vuur 10-15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de saus wat dikker wordt.
Voor het ontvellen van de tomaten breng je ondertussen water aan de kook. Kruis de tomaten aan de onderkant in en leg ze in het kokendhete water, totdat je ziet dat het velletje los begint te raken. Haal de tomaten eruit en leg ze in koud water, zodat je ze kunt pellen en in stukjes kunt snijden. Snijd ook de perzik in stukjes. Voeg perzik en tomaat toe aan de saus en laat nog 5 minuten meekoken (je hoeft de tomaten niet per se te ontvellen).
Serveer de pilav met de rijst ernaast.
Bron: www.ekomenu.nl/pilav-met-kip.html