Dit gerecht laat zich goed combineren met gebakken aardappeltjes of volkoren stokbrood. Sinaasappel bevat vitamine C en vezels, maar ook relatief veel fruitsuikers.
Het is goed om altijd verse sinaasappels te eten met alle velletjes. Van vers geperste sinaasappelsap kun je soms last krijgen van maagzuur, zeker nu je baby steeds groter wordt.
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 2 venkelknollen
- 2 sinaasappels
- 1 theelepel honing
- 2 eetlepels olie
- 120 gr verse geitenkaas
- peper
Bereidingswijze
Maak de venkel schoon en snijd in stukken, bewaar het venkelgroen (mits dat eraan zit).
Schil de sinaasappels. Snijd de sinaasappels in plakken en vervolgens in blokjes. Pers ze uit, vang het sap op en bewaar het vruchtvlees.
Maak een dressing met de olijfolie, honing, het groen van de venkel en het sinaasappelsap. Breng op smaak met vers gemalen peper.
Verdeel de venkel en sinaasappel (vruchtvlees) over 4 borden.
Schenk de dressing over de salade en garneer royaal met de verkruimelde geitenkaas.
Geniet ervan!
Bron: www.veggipedia.nl/consumenten/recepten/313