Een soep maken van groenten voor de lunch of als voorgerecht is een goede manier om aan de 250 gram groenten te komen die je dagelijks nodig hebt. Als je dan toch aan het kokkerellen bent, kun je net zo makkelijk wat meer maken en porties invriezen of bewaren voor de andere dag.
Deze week een soep van roodlof, lekker en gezond en weer eens wat anders.
Ingrediënten
(voor 8 personen)
- 8 stronkjes roodlof
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel gehakte kruiden
- 1 citroen
- 8 teentjes knoflook
- 8 eetlepels kookroom light
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 liter groentebouillon met minder zout
Bereidingswijze
Knoflook pellen en zachtjes laten garen in wat margarine.
De stronkjes roodlof samen met de bouillon, sinaasappel en citroen zachtjes gaarkoken. Daarna de sinaasappel en citroen eruit halen.
De roodlof met een staafmixer pureren. Dan de bouillon toevoegen en op smaak brengen met vers gemalen peper.
De borden vullen met de knoflook en gehakte kruiden. De soep erop gieten. Maak het af met een lepel kookroom.
Bron: www.veggipedia.nl/consumenten/recepten/512