We verhitten de forel in dit gerecht om zeker te zijn dat bacteriën niet overleven. Lust je nu echt geen vis, koop dan walnoten en verkruimel die door de salade. Zo eet je lekker en gezond!
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 500 gr aardappels (Arinda)
- 45 gr gemengde kiemen
- 0,5 st ijsbergsla
- 1 venkelknol
- 1 rode ui
- 1 appel
- 120 gr biologische, gerookte forel
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- peper en zout
Bereidingswijze
Was de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.
Breng intussen water aan de kook. Was de kiemen in een zeef en schenk het kokende water erover. Spoel daarna koud af en zet opzij. Was de ijsbergsla, snijd in vieren en vervolgens in fijne reepjes.
Was de venkelknol, snijd deze in de lengte doormidden en verwijder de onderkant en het loof. Snijd in dunne halve ringen. Kook de venkel de laatste 5 minuten met de aardappelen mee. Giet daarna het water af en laat rustig uitdampen.
Pel en snipper de ui heel klein (of in flinterdunne halve ringen). Was de appel en snijd in kleine blokjes.
Voor de dressing klop je mayonaise los met yoghurt, olijfolie extra vierge, peper en zout. Doe er dan de aardappels, appel, venkel, ijsbergsla, de helft van de kiemen en de rode ui bij en hussel alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak.
Verhit de forel, breek of snijd de forel in royale stukken. Serveer de lauwwarme aardappelvenkelsalade op een mooi bord, leg de forel erop.
Garneer met de rest van de kiemen en eventueel wat venkelgroen.
Bron: www.ekomenu.nl/venkel-aardappelsalade.html