1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Recept week 26: Bonenschotel

    Gepubliceerd op: 5-15-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken Gepubliceerd op: 5-15-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    Geschreven door: ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken(Medisch) gereviewd door: Linda Rentes
    Bonen zijn een goede bron van eiwitten en zijn ijzerrijk. Dit zijn twee bouwstoffen die je in deze periode van de zwangerschap goed kan gebruiken voor de groei en ontwikkeling van jullie baby.

    De adukibonen worden veel gebruikt in een curry, door roerbakgerechten, stoofschotels en salades.

    Ingrediënten

    (voor 2 personen)

    • 2 preien
    • 1 knoflookteen
    • 125 g cherrytomaatjes
    • 200 g adukibonen
    • 200 g witte bonen
    • 200 g cherrytomaten in tomatensaus
    • 150 g runderbraadworst
    • 130 g volkoren basmatirijst
    • Zout en (chili)peper naar smaak

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Snijd de prei in dunne halve ringen en was deze. Pel en snijd de knoflook fijn. Was en halveer de cherrytomaatjes. Laat de aduki- en witte bonen uitlekken en spoel ze met water af. Doe de ingrediënten in een kom en hussel ze samen met de cherrytomaten in tomatensaus.
    Snijd de runderbraadworst in plakjes, voeg toe aan de kom en roer erdoorheen.
    Doe het mengsel in een ovenschaal en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst 12 minuten op een laag vuur. Giet daarna het water af.
    Serveer de bonenschotel naast de gekookte rijst, breng het eventueel verder op smaak met zout en (chili-)peper.

    Bron: www.ekomenu.nl/bonenschotel.html

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard