Ingrediënten
(voor 1,5 liter soep)
- 3 rode puntpaprika’s
- ongeveer 6 tomaten
- 1 winterwortel
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter water
Bereidingswijze
Snijd de paprika’s en de tomaten in parten, en snipper de ui. Zet een grote pan op het vuur, fruit de ui en pers de knoflook er boven uit. Voeg een klein beetje water toe en de bouillonblokjes, voeg de tomaten en paprika toe en roer alles door elkaar.
Hierna voeg je water toe aan de pan tot het geheel onder water staat, laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Ga hierna met de staafmixer aan de slag om het tot een gladde soep te krijgen.
Mocht je niet van velletjes houden, dan kan je de soep even door een zeef halen. Voeg zout en peper naar smaak toe, en je bent klaar!
Tip
Vries het in porties in, en zo geniet je iedere dag van je dagelijkse groenten!
Bron: 9maandenmenu.nl/recept-tip-paprika-tomaten-soep/