Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 3 platte witte uien
- 300 g graffity aubergine
- 0,5 krop Romaanse sla
- 200 g lamsgehakt
- 4 wraps
- 1 eetlepel bakolie
- verse munt naar smaak
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Pel de ui en snijd grof. Was de aubergine en snijd in blokjes. Was de sla en scheur de bladeren los, deze ga je gebruiken om de wraps later mee te beleggen. De sla die je overhoudt, kun je eventueel gebruiken om een salade mee te maken.
Rul het gehakt in een droge koekenpan, voeg zodra dit gaar is de ui toe en bak deze nog 4 minuten mee.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de aubergine tot deze een beetje bruin kleurt (circa 10 minuten).
Verwarm de wraps circa 30 seconden per kant in een droge koekenpan. Leg ze op een bord.
Snijd de munt fijn. Beleg de wraps met de slabladeren, het gehakt en de groenten. Voeg munt naar smaak toe en rol de wraps dicht.
Serveer met het overgebleven groente-gehaktmengsel.
Tip
Voor wat meer smeuïge wraps kun je ze bestrijken met een lekkere knoflook-mayonaise. Deze kun je eventueel zelf maken met wat knoflook, olie, zout, peper en mayonaise.
Bron: www.ekomenu.nl/wraps-met-aubergine.html