Zoete aardappel wordt door voedingskundigen onder de groenten geschaard. Door kaas over dit gerecht te strooien, krijgen je een heerlijk knapperig laagje. Terwijl deze zoete aardappelgratin in de oven staat, kun jij lekker wat anders doen.
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 g zoete aardappels
- 1 courgette
- 200 g wild wonder tomaten
- 75 g geraspte kaas
- 3 eieren
- 1,5 eetlepel Kwark of yoghurt
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet bakjes klaar voor alle ingrediënten.
Pel en snipper de ui. Was of schil de zoete aardappel en rasp op een grove stand.
Was de courgette en rasp op een grove stand. Halveer de tomaatjes, en snijd grote exemplaren in vieren.
Doe alle ingrediënten in aparte bakjes.
Klop de eieren met 1/3 van de kaas en de kwark of yoghurt los met zout en peper.
Verdeel de groenterasp in laagjes in een ovenschaal. Zorg dat je wat tomaatjes overhoudt om het gerecht mee te garneren. Schenk het ei-kaasmengsel erover en prik met je vork zodat het mengsel zich goed verspreidt.
Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en plaats 20 minuten in het midden van de hete oven.
Tip
Ook heel erg lekker met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.
Bron: www.ekomenu.nl/zoete-aardappelgratin.html