Voor jou speciaal een fruitsalade met venkel en walnoten. Walnoten zijn een goede manier om aan essentiële vetzuren te komen, dagelijks een handje noten eten wordt aanbevolen in de zwangerschap.
Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 2 venkelknollen
- 1 sinaasappel
- 1 appel
- 1 peer
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- 2 eetlepels ongezouten walnoten
Bereidingswijze
Schil de sinaasappel. Snijd de sinaasappel in stukjes. Houd de helft apart, pers de andere helft uit. Vang het sap op en bewaar het vruchtvlees.
Meng de olie met het sinaasappelsap en breng op smaak met vers gemalen peper.
Meng de venkel met de appel, peer, sinaasappelstukjes (vruchtvlees) en schep er het olie-sinaasappelmengsel door.
Verdeel de walnoten over de salade.
Eet smakelijk!
Bron: www.veggipedia.nl/consumenten/recepten/487