Jij kan andere wensouders helpen
Jaarlijks vangen duizenden zwangere vrouwen gedurende enkele weken hun urine op en doneren dit aan Moeders voor Moeders. Een kleine daad die het geschenk van hoop kan zijn voor vrouwen met een vruchtbaarheidsprobleem. Door urine te doneren, helpen zwangere vrouwen andere vrouwen die dromen van moederschap. Want zwanger worden is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Al meer dan 90 jaar zamelt Moeders voor Moeders urine van zwangere vrouwen in. Deze urine bevat namelijk het hCG-hormoon, een waardevolle grondstof voor vruchtbaarheidsmedicijnen. Voor de productie van vruchtbaarheidsmedicijnen is veel urine nodig. Letterlijk elke druppel telt!
Wil jij ook een onbekende heldin zijn in het leven van een ander?
Hoe werkt het?
Je kunt urine doneren van week 6 tot en met week 16 van je zwangerschap. Aanmelden kan vanaf het begin van je zwangerschap tot en met week 11. In deze periode bevat je urine namelijk het meeste hCG-hormoon.
Binnen enkele dagen na je aanmelding neemt een informatrice van Moeders voor Moeders contact met je op om een afspraak te maken voor een telefonisch intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt precies uitgelegd hoe je kunt meedoen. Natuurlijk worden ook al jouw vragen beantwoord.
Urine doneren is heel eenvoudig. Je krijgt van Moeders voor Moeders alles wat je nodig hebt om je urine op te vangen en te bewaren. Elke opvangdag gebruik je een nieuwe fles. Dat voorkomt nare luchtjes en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het hCG-hormoon goed blijft. Uiteraard worden de flessen, voordat je ze krijgt, grondig gereinigd.
Iedere week worden de flessen bij je opgehaald. Dit gebeurt heel discreet, met een bestelauto zonder reclame. Je hoeft hier niet voor thuis te blijven. Je kunt de kratjes neerzetten op een afgesproken plek. Een ander ophaaladres opgeven kan ook. Zo ontdekt niemand dat je zwanger bent, als je dat nog niet wilt.
Wat gebeurt er met je urine?
Wat gebeurt er met je urine? Jouw urine wordt voor de volle 100% gebruikt voor het vervaardigen van humane vruchtbaarheidsmedicijnen. Meer informatie hierover lees je op de website van Moeders voor Moeders.