Mag je taugé eten tijdens de zwangerschap?
Ja, je mag taugé eten mits het goed gekookt of gebakken is. Doordat taugé uit de grond komt, kan er namelijk salmonella, E. coli en toxoplasmose aanwezig zijn op rauwe taugé. Door het goed te verhitten worden deze schadelijke bacteriën gedood, waardoor je het gerust kunt eten.
Was de taugé ook vooraf met stromend water. Daarna kan je het verhitten door te wokken of door ze minimaal 5 seconden in kokend water onder te dompelen. Taugé die over de houdbaarheidsdatum is kan je beter nooit eten.
Lees ook:
Rauwe groenten en fruit tijdens je zwangerschapVoedingsstoffen in taugé
Taugé kan je dus prima eten als je goed verhit is, en het is ook nog eens goed voor je. Je vindt hierin namelijk vitamine A, C, plantaardige eiwitten, ijzer en calcium.
Lekker taugé eten dus, maar wel door en door verhit!
Lees ook:
Eieren eten tijdens de zwangerschap