We laten de kaas weg en met flink wat knapperige sla en tomaat is onze variant gezonder en zeker zo lekker! Het hoeft niet netjes, als je maar laagjes maakt zodat de smaken goed kunnen mengen.
Ingrediënten
(voor 2-3 personen)
- 500 g aardappels, vastkokend
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 150 g oesterzwammen
- 1/2 krop sla
- 2 romatomaten
- 75 ml yoghurt
- 200 g varkensshoarma
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel bakolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in niet al te dikke frieten. Kook de aardappels 5 minuten en giet dan het water af. Laat kort uitdampen. Spreid de aardappels uit over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper en plaats voor 20 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
Pel en snijd intussen de ui in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd of scheur de oesterzwammen in grove stukken. Was en snijd de sla in dunne stroken. Was en snijd de tomaat in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.
Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise en olijfolie extra vierge en knijp de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Verwarm bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak dan het shoarmavlees mee en de laatste minuut de oesterzwammen. Hussel alles goed door elkaar.
Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Schep de shoarma en oesterzwammen erop. Strooi de sla en tomaat erover en maak af met de yoghurtsaus. Serveer de rest van de sla en tomaat ernaast.
Bron: www.ekomenu.nl/gezonde-kapsalon-1661.html