1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    De bevalling

    Gepubliceerd op: 3-17-2022Bewerkt op: 7-29-2024
    Vive Verloskundigen Gepubliceerd op: 3-17-2022Bewerkt op: 7-29-2024
    Geschreven door: Vive Verloskundigen
    Hoe bereid je je voor op de bevalling en wat is een geboorteplan? Hieronder willen we jullie meer informatie geven over de bevalling: hoe bereid je je voor en wat kun je verwachten. Deze informatie is bedoeld om verder te bespreken tijdens een online videoconsult met een van ons zodat wij jullie goed voorbereiden op wat jullie kunnen verwachten en wij rekening kunnen houden met jullie wensen rondom de bevalling.

    De bevalling

    Een bevalling verloopt in verschillende fases, ook kan een bevalling op verschillende manieren starten. De KNOV heeft een mooie folder en voorlichtingsfilm ontwikkeld om jullie hier meer informatie over te geven. De informatie gebruiken wij om verder in gesprek te gaan over jullie wensen en verwachtingen rondom de geboorte van jullie kindje. Dit doen wij in een videogesprek rond de 32-34 weken. Tijdens dit gesprek bespreken wij nogmaals hoe het verloop van een bevalling gaat en wat je kunt verwachten. Jullie wensen en verwachtingen gaan we indien gewenst vastleggen in een geboorteplan. In dit bericht vind je de folder: Jouw bevalling: hoe bereid je je voor?. Hierin vind je alle informatie over het verloop van de bevalling. Ook de folder bevalhoudingen kun je inlezen, een bevalling kan op verschillende manieren plaatsvinden en een andere houding kan zelfs de bevalling bespoedigen.

    https://deverloskundige.nl/bevalling/tekstpagina/50/bevalhoudingen/ https://deverloskundige.nl/over-de-verloskundige/subtekstpagina/185/voorbereiding-op-de-bevalling/

    Pijnstilling (medicamenteus en niet-medicamenteus)

    Een bevalling is een proces waarin je een vorm van pijn gaat ervaren, waar je ontspanning en rust voor nodig hebt. Er zijn vele manieren om deze ontspanning en rust te krijgen. Dit kan via niet-medicamenteuze vormen van pijnstilling en ontspanning, denk hierbij aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, gebruiken maken van warmte zoals een douche en/of een bad en een goede voorbereiding en ondersteuning tijdens de bevalling door het volgen van een zwangerschapscursus. Soms is dit niet voldoende en is er een vorm van medicamenteuze pijnstilling nodig, met andere woorden door het gebruiken van medicijnen. Dit kan met lachgas, morfine en/of een ruggenprik. In de folder Jouw bevalling: hoe ga je om met de pijn? vind je hier meer informatie over. Verder kun je via de link in dit bericht een informatiefilm bekijken over pijnstilling vinden.

    https://deverloskundige.nl/bevalling/subtekstpagina/75/pijnbehandeling-uit-eigen-kracht/ /https://deverloskundige.nl/bevalling/subtekstpagina/76/pijnbehandeling-zonder-medicijnen/ https://deverloskundige.nl/bevalling/subtekstpagina/77/pijnbehandeling-met-medicijnen/ https://deverloskundige.nl/bevalling/subtekstpagina/221/film-jouw-bevalling-hoe-ga-je-om-met-pijn/

    Jullie geboorteplan

    Als jullie je goed voorbereid hebben kunnen jullie je wensen en verwachtingen eventueel opschrijven in het geboorteplan. Een geboorteplan, is een samenvatting van jullie wensen, waarin je ons meer handvaten geeft hoe wij het beste voor jullie kunnen zorgen. Een geboorteplan is geen vaststaand document, het is een leidraad voor jullie en voor ons als zorgverleners. Wees jullie bewust van het feit dat een bevalling altijd anders kan lopen dan gewenst en bereid je hier ook op voor. Wat wij adviseren is goed op te schrijven hoe jouw ideale situatie eruit ziet, maar ook goed stil te staan bij dingen die anders kunnen lopen en wat jullie dan wensen. Dit plan bespreken wij uiteindelijk gezamelijk en zullen wij toevoegen in het dossier.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard