Dit gebeurt er met je baby als je 15 weken zwanger bent
Groeien is het sleutelwoord voor de komende periode. Alles is aangelegd en nu moet de baby dus alleen nog groeien en zijn functies verbeteren. De botten worden steeds sterker. De ogen zitten nu aan de voorkant van het gezichtje, en de botten in de armen en benen worden nu ook gevormd.
Tot nu toe was het vooral kraakbeen maar langzaam maar zeker wordt het steeds meer echt been. Je partner moet dus nu goed letten op de calciuminname, want de baby heeft veel calcium nodig om sterke botten te krijgen. Het gehoor begint zich nu ook te ontwikkelen. De baby kan de hartslag van je partner en darmgerommel nu horen!
Lees ook:
Stemmingswisselingen tijdens de zwangerschapJij als partner in zwangerschapsweek 15
Als jullie nog geen kraamzorg hebben geregeld, is het belangrijk dat nú zo snel mogelijk te doen. Anders kunnen namelijk de kraamzorgbureau's van jullie voorkeur vol komen te zitten, en dat zou jammer zijn. We adviseren je om dit zeker voor de 16e week te doen. Hier lees je wat een kraamverzorgende allemaal doet.. Ook kinderopvang moet je nu toch echt bijna geregeld hebben.
Je hebt maar een beperkt aantal uur recht op kraamzorg. Een alternatief voor extra kraamzorg kan ook een huishoudelijke hulp zijn. Voor de huishoudelijke taken zodat de kraamverzorgster de kostbare uren kraamhulp echt aan jou en de baby kan besteden. Lees daar hier meer over.
Lees ook:
Gynaecoloog tijdens de zwangerschap en bevallingBinnenkort is het zover: de 20 weken-echo. Voor veel zwangeren en hun partner een spannend moment. Je krijgt hierbij immers te horen of alles in orde is met je kindje, en voor de meeste koppels is dit ook het moment waarop het geslacht van de baby bekend wordt gemaakt.
Lees ook:
Seks en zwangerschap, blijft alles hetzelfde?