1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Hoe kies je de plek van je bevalling?

    Gepubliceerd op: 4-23-2024Bewerkt op: 4-23-2024
    House of Birth Gepubliceerd op: 4-23-2024Bewerkt op: 4-23-2024
    Geschreven door: House of Birth
    Heb jij al nagedacht over de plek van je bevalling? Waar zou jij het liefste je kindje voor het eerst in de ogen kijken?

    Lieve zwangere,

    In Nederland mag je zelf beslissen waar je gaat bevallen. Je kunt zelf bepalen of je thuis blijft of poliklinisch bevalt. Hierin is het geboorte systeem van Nederland uniek ten opzichte van andere landen om ons heen. Want ga je de grens over naar België, dan is thuis bevallen niet eens een optie.

    Nu de keuze bij jou ligt kan het zijn dat de vraag je overweldigd. Want, misschien ben je nog niet eerder bevallen en weet je niet wat het beste voor je is? Of denk je meteen aan het ziekenhuis, maar maakt het idee van het ziekenhuis je bevalling nog veel spannender. Of klinkt thuis best goed, maar heb je daar helemaal geen beeld bij.

    In deze podcast gaat Daniëlla met verloskundige Esseline in gesprek van team Ceder. Ze vertelt je waarom de plek waar jij je het meeste veilig voelt het allerbelangrijkste is én hoe je de keuze kunt gaan maken. Na het luisteren van deze podcast weet jij waar je wilt bevallen of weet je wat je nog nodig hebt om de keuze te maken.

    Luister hier de podcast.

    In de podcast vertelt Esseline over het belang van de aanmaak van het hormoon oxytocine tijdens de bevalling. In ons 3rd Trimester Event wordt er aandacht gegeven aan dit magische hormoon. Je gaat ervaren wat dit kan doen en hoe je dit voor je kunt laten werken in positieve zin tijdens de geboorte. We doen ook een bekrachtigende geboorte visualisatie en een creatieve oefening met affirmaties.

    Bekijk hier de datum voor de volgende 3rd Trimester Event.

    Liefs,

    House of Birth

    PS in de podcast hebben we het over hoe oxytocine de motor is van de bevalling en hoe weinig licht zorgt voor de optimale aanmaak van oxytocine. In onze webshop hebben we een super handig oxytocine lampje die je overal mee naartoe kunt nemen.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard