1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Het geslacht van je baby beïnvloeden: is het mogelijk?

    Gepubliceerd op: 8-11-2020Bewerkt op: 5-31-2024
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-11-2020Bewerkt op: 5-31-2024
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Er is niks mis mee om een voorkeur voor een meisje of jongen te hebben: dat hebben meer ouders dan je misschien zou denken. Natuurlijk is de gezondheid het allerbelangrijkste, maar voor vele ouders zou het een extra cadeautje zijn om een baby met het geslacht van hun voorkeur te krijgen. Kun je het geslacht van je baby beïnvloeden?

    Geslacht van je baby beïnvloeden

    Je probeert zwanger te worden, en hebt een voorkeur voor een geslacht van de baby. Dan vraag je je misschien af of je op een of andere manier het geslacht van je baby kunt beïnvloeden. Hierover zijn vele bakerpraatjes te vinden, maar is het wel écht mogelijk om het geslacht van je baby te beïnvloeden? Wij zochten het voor je uit!

    Juiste timing

    Blijkbaar kan je de kans op een jongetje vergroten door een beetje te plannen. Door op het moment van de eisprong te vrijen, kan je meer kans hebben op het krijgen van een jongetje. Dat komt omdat jongenszaadcellen sneller zwemmen, maar korter leven. Als er precies op dat moment een rijp eitje klaar ligt tijdens de eisprong, zullen over het algemeen jongenszaadcellen sneller arriveren om de eicel te bevruchten.

    Als je graag een meisje wilt, dan zou je juist vóór de eisprong moeten vrijen. Meisjeszaadcellen leven namelijk langer, maar zwemmen korter. Als je dan vóór de eisprong vrijt, is de kans groter dat op het moment van de eisprong meisjeszaadcellen over zijn gebleven om de eicel te bevruchten. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die dit ondersteunen, maar 100% zeker kun je natuurlijk niet zijn. Maar het is het proberen zeker waard!

    Voeding

    Het blijkt dat de kans op een meisje iets wordt vergroot als je als vrouw een bepaald dieet volgt. Dit dieet zou moeten bestaan uit veel calcium, zoals harde kaas, rabarber, spinazie, broccoli, tofu en yoghurt. Dit kan de minerale samenstelling in je lichaam veranderen waardoor de kans op een bevruchting door een meisjeszaadcel vergroot kan worden. Ook genoegmagnesiumkan hierbij helpen. Ook deze theorie wordt ondersteund door verschillende onderzoeken, die stellen dat deze methode in combinatie met een juiste timing van de gemeenschap de kans op een meisjes tot wel 80% kan vergroten.

    Grotere kans op een jongen

    Het is niet helemaal waar dat de kans op een jongen of meisjes fiftyfifty is. De kans op een jongen is namelijk iets groter: namelijk 52%. Dat heeft te maken met de overlevingskans van mannelijke zaadcellen. Bij een koppel dat al 2 jongens heeft, is de kans op een derde jongen zelfs nog groter: namelijk 54%.

    Maakt jou het wat uit of het een jongen of een meisje wordt? Zou jij een van de bovenstaande theorieën proberen?

    Bron: UMC Utrecht
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard