Belang EHBO-kennis bij baby’s en kinderen
Jaarlijks belanden er zo’n 140.000 kinderen in Nederland op de spoedeisende hulp. De meest ongelukken bij baby’s en kinderen gebeuren als gevolg van een val. Daarnaast komen ook verslikking, brandwonden en vergiftiging vaak voor bij kleintjes. Door de juiste kennis te hebben en snel te handelen kan je als ouder vaak al belangrijke eerste hulp verlenen. Een cursus EHBO aan baby’s en kinderen is dan ook aan te raden.
Want of je nou thuis, in de speeltuin of op vakantie bent; met baby’s en kinderen zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Je hoopt natuurlijk dat jouw kindje nooit iets ergs overkomt, maar als het toch gebeurt, hoe moet je dan handelen? Een EHBO cursus is dan een oplossing. Dankzij onze samenwerking met het EHBO Bureau kunnen ze bij jou thuis de cursus komen verzorgen, super handig! Vul hier het formulier in om meer informatie te krijgen over een EHBO cursus bij je thuis. Wil je liever een EHBO cursus op een locatie in de buurt volgen? Dat is ook mogelijk.
Lees ook:
Wespensteek bij je kindjeWat leer je tijdens een EHBO cursus?
- in 5 stappen hulpverlenen aan kinderen
- kleine ongevallen (bloedneus, tand door de lip, voorwerp in neus/oor, tekenbeet)
- verbranding
- vergiftiging
- verslikking en verstikking
- wonden
- bewusteloosheid
Tijdens een cursus EHBO aan baby’s en kinderen leer je hoe je kunt helpen als er iets gebeurt. Door te oefenen ontwikkel je meer zelfvertrouwen om in actie te komen en weet je straks precies wat te doen. Hierdoor sta je straks sterker in je schoenen als jouw kindje iets overkomt.
Er zijn verschillende cursussen aan op het gebied van EHBO aan baby’s en kinderen. Je kunt zelf kiezen welke cursus het beste bij je past. Zo kan je in drie uur al een workshop volgen waarin je de meest voorkomende letsels behandelt of kan je een uitgebreide cursus volgen waarin je ook reanimatie oefent. Deze volg je online, bij jou thuis of klassikaal, op verschillende niveaus. En wist je dat veel zorgverzekeraars de kosten vergoeden bij een aanvullende verzekering?
Bij het verlenen van eerste hulp is het belangrijk om rustig te blijven en de 4 stappen van EHBO te volgen. Deze 4 stappen helpen je om de situatie goed in te schatten en om op de juiste manier te kunnen helpen.
- Zorg voor veiligheid.
- Beoordeel de toestand van het slachtoffer.
- Alarmeer (indien nodig) de hulpdiensten (huisarts/1-1-2).
- Verleen verdere eerste hulp.
Welke hulp moet je verlenen?
Het is per kindje verschillend welke eerste hulp er precies nodig is in geval van een ongeluk. De eerste hulp die je moet verlenen kan heel anders zijn in geval van bijvoorbeeld een epileptische aanval, verstikking, vergiftiging, ernstige brandwonden, flauwvallen of een koortsstuip. Het is dan ook sterk aan te raden een cursus te volgen.
Bij acuut levensgevaar volg je de bovenstaande tips en bel je 1-1-2. De meldkamercentralist kan je dan telefonisch adviseren bij de handelingen tot professionele zorgverleners de hulp overnemen. Voor niet levensgevaarlijke ongelukken kan je huisarts vaak helpen, bijvoorbeeld bij beperkte brandwonden of grotere huidwonden van het vallen.
Lees ook:
Een veilige omgeving voor jouw babyWaarom een thuiscursus?
- Je leert in een privé cursus wat te doen bij een ongeval
- Een gecertificeerd instructeur staat volledig tot jullie beschikking
- Het is leuk om te leren samen met je partner, familie en/of vrienden
- De cursus plannen ze op een datum en tijdstip naar keuze
- Jouw familie en/of vrienden weten nu ook wat te doen bij een ongeval met jouw kleintje
Dankzij onze samenwerking met het EHBO Bureau kunnen ze bij jou thuis de cursus komen verzorgen, super handig! Vul hier het formulier in om meer informatie te krijgen over een EHBO cursus bij je thuis. Wil je liever een EHBO cursus op een locatie in de buurt volgen? Dat is ook mogelijk.